На 10-ти януари Илон Мъск оповести, че първата ракета “Старшип, която

...
На 10-ти януари Илон Мъск оповести, че първата ракета “Старшип, която
Коментари Харесай

Илон Мъск оповести, че първата ракета Старшип е вече сглобена!

На 10-ти януари Илон Мъск оповести, че първата ракета “Старшип ”, която ще се употребява за провеждането на къси тестови атмосферни полети, е към този момент съединена. Предприемачът публикува фотография (показаната по-горе) и категорично акцентира, че е става въпрос за действителна снимка, а не за компютърно генерирано изображение. 

Новата ракета “Старшип ” наподобява като ракетите от кориците на старите научно-фантастични списания, като това от 40-те години на предишния век

Забелязвайки ракетата “Старшип ”, мнозина читатели на КОСМОС БГ разясниха, че тя наподобява прекомерно ретро. Може да се каже, че това е правилно, само че с една спогодба: “Старшип ” наподобява съвсем като ракетите от кориците на старите научно-фантастични списания. Но в тови ред на мисли ракетата не е напълно ретро – тя просто е ракета от към момента неосъщественото научно-фантастично бъдеще, такова, каквото фантастите и прогностиците от 40-те, 50-те и 60-те години предвиждаха. Сега, с помощта на Илон Мъск и СпейсЕкс, наподобява, че въпреки и позакъсняло, въпросното бъдеще последователно към този момент се трансформира в действителност.

Мъск възнамерява “Старшип ” да полети за пръв път на къс атмосферен полет най-рано през февруари, само че не изключва вероятността за непредвидени условия, тъй че дебютът на ракетата евентуално ще е реалност през март или април. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР